Stay At Home Mama Stories , Motherhood & Beyond

Hello everyone. Welcome to my blog. My name is Sarah Fadzil. I am from Malaysia and resides in Selangor. I am a mom of 2 girls named Sofia and Maya. Both were born with close gap on 2016 and 2017 respectively. I am married to a military pilot and my life has been mesmerisingly wonderful and full of surprises, I need to stay strong and be independent whenever my husband needs to be out of town with his job. He served the country and that is his no 1 Priority. I am a mom who commit to gentle and positive parenting, home learning together with my children and I am advocating gadget-less movement towards children below 6 years old. I am committed to create a great childhood journey for my children. I wanted to raise them to be a strong,kind,competent,loving,soft hearted, emphatic , confident and succesfull adult in the future. Follow me with my sahm stories, activities with my kids, worldschooling projects, parenting, earn income from home and live your passion and many more. How to read this blog is you may wanna check older posts by clicking on the hash tag just below each entry that you read. Happy reading! Sincerely, Sara

saraconfession

Jan. 11, 2019

Aktiviti Homeschooling : Islamic Activity

Masa sara tengah potong betik di dapur untuk snacking anak, Sofia datang and tunjuk, mama tengok ni Sofia buat T. Sara datang depan tengok eh yes, its T. Kemudian dia ambil batang aiskrim dan cross it to each other and said mama tengok ni X. Sebagai ibu Sara rasa macam, hmm I didn't teach her this in a formal lesson. So it's a bonus really bila dia sendiri yang buat. Imaginasi budak, keinginan dia nak buat sesuatu kita tak boleh halang. Just let it shine just right the way you understand them.

Ibu kalau bonding dengan anak memang akan sangat memahami "siapa" mereka. Jadi sokong sahaja di mana intelligence mereka terletak. Boleh dengar pelbagai pendapat dan gali banyak ilmu, tetapi let them free play and learn the way they want it. Harini Sara bawa Sofia free play disamping buat homeschooling activity yang berkaitan dengan Islam.

I sketched our photo in front of mosque inspired by googling it. It's the 4 of us. And written there I Love My Family. Kami berjalan dari rumah dalam 1000 langkah dan mula letakkan tikar dan Sara biarkan anak anak free play di samping letakkan lukisan di atas tikar dan Sara bawa juga crayons dan pensil warnanya.

Seronok setting outdoor begini kerana anak bebas bermain di kawasan luas, boleh berhenti rehat dan sambung bermain, berlari, melompat, melangkah longkang,memanjat and the possibility is endless bila kita bertemu dengan alam semulajadi ni. Tanah yang lembut, rumput yang basah, akar pokok yang keras, jalan yang berlekuk dan batu bata.

I can't see the process of neurons meletup letup bersambung tu kan. hehe If not we will be surprise kan.

And dia balik rumah tadi sangat lah happy bermain lagi, sorting her blocks mengikut shapes, colors, types. Kemudian dia ambil buku and she recognized most of the alphabets. Allahuakbar, I didn't teach her that. It's a power of play.

Kami jumpa belalang, semut , rama rama. Jadi semasa di sana Sofia even draw it. Aircraft banyak lalu di atas kepala kami. Burung berkicau. Matahari memancar lembut. The learning is endless......


Be the first to comment.

Forgot Password