What's Your Dream Profit/Income in 2020

Jan 25, 2020

Moms, do you feel me? Do you feel its all worth it to hustle at your own pace this year?

Lately I have been thinking that, anak anak dah makin membesar, dan ada satu demand yang menuntut untuk Sara bekerja lebih keras mencari sumber pendapatan. Siapa lah yang tak mahu hidup selesa kan? Dan setiap orang dalam diri dia dah tertanam untuk dapatkan kejayaan dalam hidup. Tak kisah lah yang kecil atau besar.

As a parents kita perlu ingat tentang Maslow Hierarchy Needs baik baik. Sara ada belajar tentang ni masa buat degree dulu. I tought I wanted to share cos most of readers of my blog ni adalah ibu ibu dan juga yang dah berkahwin kan.

Needs yang paling asas of course tempat tinggal, makanan, air, nutrisi, pakaian. Dan needs kedua yg penting adalah security, safety, duit, harta benda. Needs seterusnya adalah kasih dan mengasihi. Setiap dari kita perlu ada hubungan keluarga, kasih syg sesama kawan, sosial. Needs yg penting juga selepasnya adalah dari segi self esteem dan terakhir adalah rasa impian untuk jadi apa yang terbaik kita mahu jadi.

Jadi always encourage anak anak kita untuk keperluan yang serupa. :D


Bercakap mengenai isu demand anak anak ni, apa yg mustahak sara fikirkan adalah sara perlu cepat cepat bina beberapa perkara di bawah dalam usia sara yg masih lagi muda , kuat dan bertenaga ni. This is the most crucial time for me. How about you?

  • My kids education fund
  • My kids future fund
  • My savings
  • Leisure/Vacation/Worldschooling
  • Self reward


Kalau lah korang stay at home mother macam sara, bukan lah kata ciri di atas tak dpt dikecapi, namun kalau mahukan ia, kita mesti mencari jalan utk realisasikan dia.Sara sekarang bekerja dari rumah dengan Sushika, Alhamdulillah for the salary. but thinking to get more of the factors above. Sara perlukan another source of income to support. Jadi sara pun bermula semula dengan bisnes part time dari rumah iaitu Sara & Sofia Co or you can just use shortform SSCO.

Di mana this thing, sara akan buat time free di waktu malam dan hujung minggu. And my dream profit for this is a stable 4 figure income. Sara tulis ya, sara impikan income lebih 3000 dari bisnes ini. Hence bila kita ada target barulah kita boleh melaksanakan ia sehingga berjaya kan. Buat pengetahuan semua sara baru je fully launching 2020 January ni lah. And it has been good.

Sara nak tlg diri sendiri berjaya, and if ada other moms or ladies yg feel the same, connect la dengan sara, sebab sara nak kenalkan affiliate program di mana kita akan benarkan you alls masuk berniaga dengan modal serendah RM 170 untuk keuntungan RM 50. Jika ada yg nak boleh je whatsapp sara terus. Kita cuba buat sama sama tahun 2020 ni.

www.wasap.my/60124928454/sscoagents

I do it for the kids and my future. :)

Okay cuti dah berakhir tapi sara masih di Suite di KL ni. 😍 Sampai esok tengahari.


Okay malam ni sara nak bgtau sikit ya. Sara membuka peluang utk ladies jadi #affiliate Sara&Sofia Co atau kita panggil ssco, boleh terus dapatkan handpainted scarf sekali.


1. Jadi #affiliate ni tak kisah nak pakai sendiri, sharing or jual, tapi kalau jual, jual dengan harga retail.

2. Pakej yg tersedia adalah RM 170. Jadi bila you alls register, dpt brg terus boleh promot jika nak jual, tapi if nak pakai sendiri pun tak de MASALAH. Benda best better la pakai kan.

3. Takde komitmen masa diperlukan, sebab sara pun bekerja, jadi kita buat semua time lepas kerja (malam) termasuk nak submit order ke apa.

4. Validity lepas beli pakej #affiliate tu only for 6 months. Kalau nak, boleh beli pakej lain utk dptkan harga affiliate.

5. Kalau dah suka, share and pakai. Ada untung boleh dapat. 


Preorder affiliate ni dibuka sehingga akhir January. Then kita dah siap sedia nak tunggu STOK for February 😍😊




About saraconfession Joined at Dec 29, 2018

Hi Everyone! My name is Sara. I am 30 years old, a mother of 2 girls, a stay at home mother. I am married to a military pilot, who was my childhood lover, Fitrie. This blog is about my story of being a stay at home mom, and more. Let's make friend and keep in touch.


Be the first to comment.